Politics

Američki policajac pucao u nenaoružanog dječaka (12). Ubio ga hicem u leđa


BIVŠI američki policajac iz Philadelphije optužen je za ubojstvo jer je početkom ožujka pucao u leđa 12-godišnjem dječaku tijekom potjere.

Policajac Edsaul Mendoza (26) krenuo je u potjeru za dječakom Thomasom J. Sideriom te pucao u njega iako je znao da nije naoružan, izvijestile su vlasti. Policajci su potjeru započeli jer su vjerovali da je dječakov 17-godišnji prijatelj umiješan u kriminalne radnje, piše BBC.

Okružni tužitelj Philadelphije objavio je da je Mendoza bio dio grupe od četiri policajca u civilu koji su se 1. ožujka susreli s Thomasom i njegovim prijateljem za kojeg su smatrali da je povezan s istragom ukradenog oružja.

Ubio ga hicem u leđa

Kada su policajci pokušali zaustaviti dječake začuo se pucanj koji je uništio stražnje staklo automobila u kojem su se nalazili, stoji u dokumentu tužitelja. Dječaci su pokušali pobjeći i tada je Mendoza tri puta zapucao na 12-godišnjaka. Pucao je treći put iako je znao da je Thomas svoje oružje bacio.

“Kada je Mendoza ispalio treći i smrtonosni hitac, znao je da 12-godišnji Thomas Siderio više nema pištolj kod sebe i da mu ne može nauditi. Ali ipak je pucao u dječaka, pogodio ga u leđa i ubio”, rekao je Larry Krasner, okružni tužitelj Philadelphije. 

Policija je ubrzo nakon incidenta otpustila policajca. Tužitelj kaže da većina dokaza protiv bivšeg policajca proizlazi iz videosnimke pucnjave koja neće biti objavljena bez odobrenja suca. Snimku je tužitelj opisao kao vrlo uznemirujuću za gledanje te rekao da se dječak vjerojatno predao. U trenutku pucnjave dječak je ležao na tlu, s licem na pločniku.

Pripremno ročište ovog slučaja zakazano je za 16. svibnja. Thomasova prabaka Mary Siderio rekla je za CBS da je sretna zbog optužbi protiv bivšeg policajca.

“Srce mi je slomljeno, ne mogu spavati. Nitko od nas ne može spavati, osjećaj je užasan”, komentirala je dječakova prabaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.