Politics

Biden imenovao Karine Jean-Pierre kao glasnogovornicuAmerički predsjednik Joe Biden imenovao je novu glasnogovornicu Bijele kuće, Karine JeanPierre, prvu crnkinju i otvorenu lezbijku na toj dužnosti, istaknuvši njezino dosadašnje iskustvo, talent i iskrenost.

Karine Jean-Pierre bila je zamjenica glasnogovornice Jen Psaki, a dužnost će preuzeti 13. svibnja, priopćila je Bijela kuća.

“Ona će biti prva crnkinja, otvoreno LGBTQ+ osoba” na tom mjestu, napisala je na Twitteru Psaki, koja je od samoga početka najavljivala da će se povući tijekom mandata. “Ona će dati svoj glas brojnim osobama i omogućiti mnogima da sanjaju velike snove”, dodala je.

Psaki iz Bijele kuće odlazi na televizijski kanal MSNBC, prenose američki mediji.

Karine Jean-Pierre (44) rodila se na Martiniqueu. Njezini roditelji, podrijetlom s Haitija, emigrirali su u Sjedinjene Države. Odrasla je u New Yorku, gdje je njezin otac radio kao vozač taksija, a majka se brinula za kućanstvo. Živi s novinarkom CNN-a i imaju jednu kćer.

Jean-Pierre je završila ugledno sveučilište Columbia i nakon toga ušla u politiku, često ističući kako je životni put njezine obitelji, primjer “američkoga sna”, odredio njezinu karijeru.

Radila je u obje kampanje Baracka Obame i nakon toga u kampanji Joea Bidena.

“Ja predstavljam sve što Donald Trump mrzi”, rekla je 2018. godine u videu za organizaciju MoveOn, u kojoj je neko vrijeme bila jedna od glavnih figura.

Najčitaniji članciSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.