Entertainment

Borna Šercar’s Jazziana Croatica & LADO ovog petka promoviraju “Untamed” u Tvornici kulture


Ovog petka, 6. svibnja, u sklopu proljetnog ciklusa Jazz.hr-a, Borna Šercar će sa svojom Jazzianom Croaticom i vokalisticama te solistima Ansambla LADO održati koncertnu promociju aktualnog album “Untamed”.

Koncert će se održati u Tvornici kulture, u 19 sati i 30 minuta, a za vrijeme promocije moći će se nabaviti i fizičko izdanje albuma.

Novi etno-jazz album na kojem se spajaju dvije sile – Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Ansambl LADO, sadrži deset pjesama, vrhunskih etno-jazz numera, koje su inspirirane hrvatskom tradicijom, pričama, krajevima, mitovima i legendama. Iza izdanja autorski stoji sam Borna Šercar, predvodnik instrumentalnog sastava Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Kreativnu sinergiju ovog projekta pojačao je Ansambl LADO, i to svojim instrumentalnim i vokalnim solistima.

Suradnja ova dva nagrađivana umjetnička kolektiva započela je 2019. godine, a pauzirala ju je pandemija koronavirusa. No, objavom albuma spremni su za nove nastupe uživo. S albuma su već objavljena dva singla, “Vještice s Kleka” 2019. godine, a 2021. objavljen je singl i videospot za pjesmu “Rose of Zagorje”. Nakon promocije u Tvornici Kulture ovaj umjetnički projekt kreće na turneju. Potvrđeni nastupi su 21. lipnja u Medvedgradu, 29. lipnja u Rijeci, 30. lipnja u Bolu na Braču. Koncerti u srpnju kreću od 1. srpnja u Selcima na Braču, 2. srpnja u Šibeniku, 21. srpnja u Grožnjanu i 22. srpnja u Vinkuranu (Cave Romane) kod Pule.

Foto: Petra Slobodnjak

(1)

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.