Entertainment

“Dio vaše flote koji ostaje na površini…”


Ukrajina se narugala ruskoj mornarici nakon što je njihov nacionalni ponos, krstarica Moskva – potonuo.


Ministarstvo obrane Ukrajine objavilo je tvit nakon što je njezin vodeći ratni brod, krstarica Moskva potonuo u Crnom moru.Spasioci u Ukrajini ispod ruševina izvukli štene

VIDEO Spasioci u Ukrajini ispod ruševina izvukli – štene: “Vratili su ga vlasniku, koji je i sam za dlaku izbjegao smrt”

Napad na Kijev

Fotografija njezine kćeri rasplakala je mnoge, a sada su obje na sigurnom: “Ganuta sam do suza”“Ministarstvo obrane Ukrajine podsjeća rusku mornaricu da su crnomorski tjesnaci zatvoreni samo za ulaz”, stoji u objavi na društvenim mrežama.

Dio vaše flote koji ostaje na površini još uvijek ima izlaz”, dodaju.

Jedan od najvažnijih ratnih brodova ruske mornarice potonuo je u četvrtak u Crnom moru nakon što je ozbiljno oštećen. To je ogroman udarac za vojsku Vladimira Putina.

Moskva je bila velika opasnost

Brod nije nosio krstareće rakete koje bi se mogle ispaliti na kopno, ali je pružao protuzračnu obranu drugim brodovima oko sebe koji su nosili krstareće rakete. Oni su bez bojazni mogli gađati ciljeve u južnoj i središnjoj Ukrajini.

Rusija je u četvrtak navela da je požar na brodu prouzročio eksploziju streljiva, ali Ukrajina tvrdi da je gađala krstaricu nedavno uvedenim projektilima ukrajinske proizvodnje – Neptunima.

Moskva je bila duga cca 186 metara, plovila je s gotovo 500 članova posade i bila je ponos ruske pomorske flote u Crnom moru.

Rusko ministarstvo obrane tijekom jučerašnjeg dana je priopćilo da krstarica Moskva “i dalje pluta” i da se poduzimaju mjere za njezino odvlačenje u luku, no navečer su se oglasili s vijesti da je brod – potonuo.

Redovi pred poštom u Kijevu

Gubitak Moskve, osim Rusima, puno znači i Ukrajincima koji su danas stajali u redu pred poštom u Kijevu kako bi kupili poštansku marku s Moskvom.

Poštanska marka izdana je samo dan prije havarije na Moskvi.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu
Još lakše do najnovijih
vijesti o poznatima. Preuzmi novu

DNEVNIK.hr aplikaciju

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.