Sports

Draganu Skočiću otkaz na klupi Irana, naslijedit će ga Branko Ivanković?Nacionalna medijska agencija Irana (IRNA) danas je objavila vijest da je prema njihovim saznanjima izbornik reprezentacije Dragan Skočić ‘bivši’.

Pedesettrogodišnji Riječanin klupu reprezentacije Irana preuzeo je u veljači 2020. godine te od tada u 18 utakmica ostvario omjer od petnaest pobjeda, jednog remija i dva poraza. U završnoj fazi azijskih kvalifikacija Skočić je Iran odveo do prvog mjesta u skupini s Južnom Korejom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Irakom, Sirijom i Libanonom.

‘Standarno’ za azijske i afričke saveze – osiguranje nastupa na SP-u u pravilu za izbornike koji postignu to ostvarenje donosi još veću neizvjesnost, konstantne sukobe s igračima, ljudima iz saveza i državnih institucija.

Iznimka, izgleda, nije ovaj put bio ni Skočić. Već neko vrijeme u Iranu traju prepucavanja oko uvjeta i načina na koji se reprezentacija priprema za nastup u Kataru, a nakon nedavnih izbora u Iranskom nogometnom savezu prepucavanja su se samo dodatno intenzivirala i kulminirala činjenicom da je i dio igrača poptisao javnu podršku trenutnom izborniku, što je natjeralo Savez na reakciju u kojoj su se na potpisnike ‘okomili’ riječima da iskazivanjem svog mišljenja neprofesionalnim ponašanjem utječu na atmosferu u momčadi, te da djeluju suprotno interesima države.

Državna medijska kuća IRNA je pak jutros objavila vijest da je Savez odlučio smijeniti Skočića te da će novi izbornik biti imenovan vrlo brzo. Od inozemnih opcija kao glavni kandidat navodi se Branko Ivanković koji je Iran već vodio na završnom FIFA turniru, a koji trenutno obnaša funkciju izbornika reprezentacije Omana. Od ostalih imena koje IRNA spominje kao moguća rješenja su ‘standardno cirkulirajući’ Carlos Queiroz te domaća imena poput Alija Daeija, Amira Ghalenouija i Javada Neoknama.

Prema tvrdnjama IRNA-e, nogometni savez Irana vijest o smjeni Skočića i ime novog izbornika će objaviti u narednim danima.

Iran se na Svjetskom prvenstvu u Kataru nalazi u skupini B zajedno s Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Walesom.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.