Sports

EP boks: Odličan start hrvatskih predstavnika


Hrvatska je odradila savršeni start na Europskom boksačkom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji. U tri nastupa tijekom prvog dana prvenstva ostvarene su i tri pobjede hrvatskih mladih prvaka.

Fabijan Tomkić (67 kg), Leon Buzik (71 kg) i Gabrijel Debanić (75 kg) sigurnim su se pobjedama, svi jednoglasno, plasirali u 1/8 finala u svojim kategorijama koje su i najbrojnije na Europskom prvenstvu.

Fabijan Tomkić, debitant iz BK Nokaut, u 1/16 finala jednoglasnom je odlukom 5-0 svladao reprezentativca Srbije Uroša Veljovića. Tomkić je suvereno dominirao u meču protiv srpskog boksača i plasirao se u 1/8 finala kategorije do 67 kg koja je na rasporedu u popodnevnom terminu od 14 sati u subotu, 16. travnja.

Leon Buzik iz BK Rijeka, hrvatski prvak u polusrednjoj kategoriji do 71 kg i najbolji boksač državnog prvenstva za mlađe seniore u Zadru, četvrtfinalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva za mlađe seniore u Budvi, u 1/16 finala u Sofiji pobijedio je Estonca Makara Vdovitsenka koji je uvršten među favorite u Sofiji. Jednoglasnom je odlukom Buzik izborio 1/8 finala u nedjelju, 17. travnja (od 18 sati).

Gabrijel Debanić, još jedan debitant, član BK Leona Zagreb, u srednjoj kategoriji do 75 kg u 1/16 finala uvjerljivo je u sve tri runde sa sigurnih 5-0 svladao Moldavca Vladislava Nicolaua, s tim da je u trećoj rundi uzdrmao Moldavca, a sudac mu je mogao brojati još koji puta. Debanić će se u 1/8 finala boriti već u petak, 15. travnja (od 18 sati).

U petak, 15. travnja, nastupaju i preostala dvojica mladih hrvatskih prvaka. Superteškaš Lovro Pavčec borit će se u popodnevnom programu, u 1/8 finala, protiv prvaka Armenije Alberta Harutyunyana koji je kao i naš Lovro već osvajao medalje na europskim prvenstvima mlađih kategorija.

Lovro Pavčec prvi put je na Europskom prvenstvu mlađih seniora, a dosad je na europskim smotrama osvojio kadetsko srebro i juniorsku broncu. Lovro (BK Nokaut) je i jedini hrvatski predstavnik koji starta u 1/8 finala i koji prvom pobjedom može izboriti četvrtfinale i borbu za medalje.

Ivan Ante Gregurić (BK Leonardo) u lakoj kategoriji do 60 kg borit će se u večernjem programu protiv Gruzijca Goche Gordulave. To je također meč 1/16 finala u lakoj kategoriji.

Na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji nastupa 400 boksačica i boksača iz 40 država. (H)

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.