Entertainment

Europska komisija predložila zamrzavanje imovine patrijarha Kirila


Europska komisija predložila je zamrzavanje imovine patrijarha Kirila, poglavara Ruske pravoslavne Crkve, rekao je jedan diplomat u srijedu.


Patrijarh Kiril je stavljen na crnu listu na kojoj se također nalaze stotine vojnih i poslovnih ljudi bliskih Kremlju koje Europska unija optužuje da podržavaju rat u Ukrajini.

Sankcije, koje nose sa sobom zamrzavanje imovine i zabranu putovanja, treba odobriti Europska unija da bi postale važeće.

Europski diplomati ovaj tjedan raspravljaju o tim sankcijama, što je dio šireg paketa kojeg je predložila Europska komisija ranije u srijedu, uključujući i embargo na naftu i restrikcije ruskim bankama.

Prvi sastanak EU izaslanici završili su bez sporazuma, uglavnom zbog kritika nekih zemalja na zabranu uvoza nafte i drugih mjera povezanih s naftom, poput zabrane EU službama koje se bave uvozom ruske nafte, rekli su dužnosnici.

Ranije u srijedu, Ruska pravoslavna Crkva kritizirala je papu Franju nakon što je pozvao patrijarha da ne postane “ministrant” Kremlja, rekavši Vatikanu da takve primjedbe mogu samo štetiti dijalogu među crkvama.

“Papa Franjo izabrao je pogrešan ton da bi prenio sadržaj tog razgovora”, ocijenila je Moskovska patrijaršija, ne spomenuvši izravno izraz “ministrant”.

“Takve izjave vjerojatno neće pridonijeti uspostavi konstruktivnog dijaloga između Rimokatoličke Crkve i Ruske pravoslavne Crkve, što je osobito potrebno u sadašnje vrijeme”.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu
Još lakše do najnovijih
vijesti o poznatima. Preuzmi novu

DNEVNIK.hr aplikacijuSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.