Sports

HKS raspustio stručni savjet i formirao novu funkciju, Aco Petrović prihvatio bez zadrške


Bivši hrvatski izbornik Aleksandar Petrović imenovan je sportskim direktorom Hrvatskog košarkaškog saveza, objavio je u petak HKS.

Nakon što je Upravni odbor HKS-a na svojoj 34. sjednici donio odluku o raspuštanju Stručnog savjeta za mušku košarku koji je bio ustrojen kao stručno i savjetodavno tijelo Upravnog odbora, a čime se dogodila i promjena u samoj strukturi HKS-a, posljedično se javila potreba za definiranjem upravljanja stručnim radom na razini HKS-a.


ŠpanjolskaŠpanjolci pobijedili Francusku i osvojili svoj četvrti naslov na Eurobasketu
dividerPrihvatio bez zadrške

U vidu potrebe brzog djelovanja i općenito, a napose u nadolazećem periodu pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., o čemu se raspravljalo i na posljednjoj, 37. sjednici Upravnog odbora, odlučeno je da se formira mjesto sportskog direktora HKS-a koje je ponuđeno Petroviću, a on je bez zadrške i prihvatio ovu odgovornu ulogu.

Aleksandar Petrović je za izbornika seniorske reprezentacije Hrvatske bio biran tri puta, a bio je i pomoćni trener Petru Skansiju 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barceloni te je ujedno ulogu izbornika obavljao i u reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Brazila. Njegovo bogato iskustvo i uspjesi na svim razinama – igračkoj, trenerskoj, kako klupskoj, tako i reprezentativnoj garancija su savjesnog i sveobuhvatnog pristupa budućem radu, ističe HKS.


Victor WembanyamaVIDEO Visok je 220, u reketu kupi sve, a ima kretanje i šut poput beka! On je sigurni idući prvi pick NBA drafta
dividerJoš brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu
DNEVNIK.hr aplikacijuSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.