Politics

Hyundai prekida projekte s Rimac grupom?


Hyundai Motor prekida suradnju na projektima s Rimac grupom, navode izvori, nakon što je hrvatski proizvođač produbio veze s Porscheom, piše Automotiive News Europe.

Hyundai i sestrinska tvrka Kia Motors zajedno su uložili 80 milijuna eura u Rimac Automobile 2019. godine i tako preuzeli 12% dionica hrvatske startup tvrtke.

Nakon toga Hyundai je predstavio dva projekta, dva konceptna ekološka sportska automobila iz portfelja svog sportskog podbrenda “N” : električni sportski automobil Prophecy N  i sportski automobil na gorive ćelije Nexo N.

Hyundaijev odnos s Rimcem se zakomplicirao jer se hrvatska tvrtka dodatno povezala s Porscheom. U zadnjih godinu dana njemački proizvođač sportskih automobila je s 10% udjela u Rimac grupi stigao je do 24% udjela. Uz to, u sklopu partnerstva s Porsheom, Rimac grupa je preuzela upravljanje proizvođačem superautomobila Bugattijem od Volkwsagen grupe, koja je vlasnik Porschea.

Ipak, izvori kažu da će Hyundai i Rimac okončati projekt električnog sportskog automobila, a očekivani datum lansiranja automobila je početak 2023. godine.

“Radimo na dva projekta s Hyundaijem, a jedan je već ostvaren. Nekoliko drugih budućih inicijativa su u fazi dijaloga”, rekla je glasnogovornica Rimac Automobila Automotive Information Europe.

Rimac je zanijekao da je Porscheov pojačan utjecaj unutar tvrtke izazvao razdor s Hyundaijem.

“Hyundai je pružao podršku u transformaciji korporacije tijekom posljednjih 12 mjeseci – zajedno s izdvajanjem Rimac know-how-a i povezivanjem s Bugattijem pod potpuno novom tvrtkom Bugatti Rimac”, kažu u Rimac Automobilima.

>> VIDEO Rimac otkrio koliko je Nevera morao potpuno uništiti da se dovrši homologacija: “Jedva čekamo da prvi automobili stignu kupcima”

Zagreb: U dvorani Algebre održana je konferencija Poduzetnički mindsetRIMAC GROUPRimac traži preko 250 zaposlenika na devet lokacija: ‘Od početka godine smo zaposlili 300 ljudi’Mate Rimac i Christophe Piochon dočekuju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona ispred hotela Esplanaderimac grupaTalijanski investicijski fond ulaže u Rimca 120 milijuna euraPOPIS JE PODUŽIPosudili ste svoj automobil drugoj osobi, a dobili kaznu: Evo u kojim situacijama je to moguće
 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.