Entertainment

Ipak, kretanje po gradu neće biti tako jednostavno


Vlada Hong Konga najavila je ukidanje službene karantene za međunarodne putnike nakon više od dvije i pol godine strogih mjera kontrole pandemije.


Prema novim pravilima koja će u Hong Kongu stupiti na snagu od 26. rujna, putnici koji dolaze morat će proći tri dana samokontrole po dolasku.Tedros Adhanom Ghebreyesus

Čelnik WHO-a: “Kraj pandemije se nazire, ali nije tako blizu”

COVID ambulanta

Stožer objavio nove brojke: Pogledajte stanje u svojoj županijiVlada Hong Konga suočila se sa značajnim pritiskom svoje poslovne zajednice i nekih dužnosnika javnog zdravstva da popusti u ograničenjima usred posrnulog gospodarstva, odljeva stranaca i zabrinutosti da je to financijsko središte, nekoć poznato kao “azijski svjetski grad”, zaostalo nakon što se ostatak svijeta okrenuo od pandemije.

Za dolazak više neće biti potreban negativan PCR test prije ulaska u zrakoplov. Međutim, morat će biti negativan brzi antigenski test 24 sata prije ukrcaja.

Putnici koji dolaze moći će svoja tri dana samokontrole obaviti kod kuće ili na mjestu po vlastitom izboru. Za to vrijeme moći će izlaziti van, ali će im pristup na nekim mjestima biti zabranjen. Naime, tijekom trodnevnog razdoblja praćenja, bit će im dodijeljena jantarna boja na gradskom digitalnom zdravstvenom kodu, što će im onemogućiti ulazak na mjesta poput barova ili restorana. Također će morati napraviti PCR testove 2, 4 i 6 dana nakon dolaska te brzi antigenski test svaki dan, sedam dana nakon dolaska.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu
Još lakše do najnovijih
vijesti o poznatima. Preuzmi novu

DNEVNIK.hr aplikacijuSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.