Politics

Istarski župan pozvao građane da racionalno troše vodu: ‘Padalina već dugo nema, moglo bi biti problema’


Istarski župan Boris Miletić danas je na sastanku s predstavnicima vodoopskrbnih sustava poručio kako se pomno prati situacija s vodoopskrbom u županiji i pozvao građane da budu odgovorni prema prirodnim resursima te da racionalno troše vodu.

“Turistička sezona se zahuktava, a kao što vidimo padalina već dugo nema. Stoga je hidrološka situacija nepovoljna, što bi potencijalno moglo stvoriti problem s vodoopskrbom”, rekao je župan Miletić. Podsjetio je da je 2012. godine zbog dugog razdoblje suše bilo nužno uvesti redukciju potrošnje vode prvog stupnja.

Pranje automobila, zalijevanje zelenih površina…

“Iz tog sam razloga sazvao ovaj sastanak da vidimo koja je trenutna situacija po tom pitanju te koje su prognoze za narednih četrdeset dana”, naglasio je Miletić nakon čega su se predstavnici vodovoda osvrnuli na stanje na svome području.

Svi su složni da su sustavi vodoopskrbe preopterećeni pa će nastaviti svakodnevno pratiti situaciju, a u slučaju nužnosti bit će uvedene mjere restrikcije široke potrošnje vode, od pranja automobila do zalijevanje zelenih površina.

Istarski župan Boris Miletić zaključio je da svi građani trebaju biti odgovorni prema prirodnim resursima.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.