Politics

Jutarnji list – Plenković najavio: ‘Predložit ćemo ukidanje imuniteta za sve koruptivne radnje za sve članove Vlade‘U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu počela je 117. sjednicu sjednica Vlade.

Prema već uvriježenoj praksi, najprije se obratio premijer Andrej Plenković koji je komentirao aktualne političke i društvene teme.

– U srijedu smo održali sjednicu Nacionalnog vijeća za uvođenje eura, osvrnuli smo se na glavne elemente, govorili o rastu cijena hrane, sirovina, energenata i svemu kako bi olaklašali građanima pritisak rasta cijena. Očekujem da Sabor usvoji zakon te da dođemo u fazu donošenja izvršnih odluka te da od 5. rujna imamo dvostruko isticanje cijena i da se euro uvede 1. siječnja. Članstvo u eurozoni će nam omogućiti da lakše prebrodimo krizu, rekao je uvodno Plenković.

Plenković je rekao da su jučer u Varšavi podržali Ukrajinu i da su dogovrena dodatna 4 milijuna eura za Ukrajinu.

– Kompanije će donirati milijun eura, hvala im. Danas ćemo prihvatiti i izmjene Zakona o Vladi. Tu je najbitnije da ćemo predložiti ukidanje imuniteta za sve koruptivne radnje za sve članove Vlade. Usvojit ćemo kodeks ponašanja dužnosnika, standard želimo podići na najvišu moguću razinu, rekao je.

– Povodom Dana Europe čut ćemo završno izvješće o francuskom predsjedanju EU-om, dodao je.

Ministar Tomo Medved je rekao da su Hrvatskim vodama omogućili da nastave sa sanacijom urušnih vrtača, njih 102 u Donjim Kukuruzarima, u vrijednosti 15 milijuna kuna.

– Do sad je nekonstrukcijskom obnovom obnovljeno više od 2300 kuća, u radu je 900. Izrađeno je 3775 elaborata, do sada je utrošeno 92,89 milijuna kuna. Ugovorena je izgradnja 216 zamjenskih kuća, 195 milijuna kuna. Potpisano je 59 ugovora, rekao je Medved.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.