Sports

Lokomotiva za milijun eura transferirala Marka Dabru u KinuLokomotiva je danas potvrdila najavljivani rastanak s Markom Dabrom, koji je za službenih milijun eura transferiran u redove kineskog prvoligaša Guoan iz Pekinga. Napadač je sa zagrebačkim klubom imao ugovorenu suradnju do sredine lipnja 2024. godine.

Dvadesetpetogodišnji Vinkovčanin odlazi u klub koji je 2019. godine vodio Slaven Bilić, te godine Guoan je okončao sezonu kao doprvak, dok je godinu iza bio trećeplasirani, a prošlu godinu je Dabrin prvi (seniorski) inozemni klub sezonu završio kao petoplasirani u završnoj fazi nadmetanja, odnosno ‘Ligi za prvaka’.

Dabro je svoje prve nogometne korake napravio u matičnoj Cibaliji za koju je u Prvoj HNL odigrao ukupno 45 utakmica i pri tom pet puta bio strijelac. Još 2013. godine potpisao je ugovor s Fiorentinom za čiju je ‘primavera’ momčad u svim natjecanjima odigrao 29 utakmica uz učinak od pet pogodaka.

Od 2016. godine u potpunosti se vratio u Hrvatsku, ponovno u dres Cibalije s kojom je odradio prvoligašku sezonu 17/18, a zatim svega nekoliko mjeseci potpisao i ugovor s Goricom za koju je odigrao svega tri susreta u sezoni 18/19. Uslijedio je šestomjesečni ‘izlet’ u slovenskog (tada) drugoligaša Bravo s kojim je uz šest pogodaka u 11 nastupa izborio prvu ligu u kojoj će odigrati samo jednu utakmicu i zatim u kolovozu 2019. potpisati za BSK Bijelo Brdo.

Upravo je u redovima spomenutog drugoligaša Dabro imao svoju najučinkovitiju seniorsku sezonu te je poslije 30 postignutih pogodaka u Drugoj HNL u srpnju prošle godine ostvario transfer u Lokomotivu za koju je odradio 30 utakmica u svim natjecanjima i postigao 14 pogodaka.

‘Lokosi’ su se od svog donedavnog napadača oprostili sljedećim riječima: “Zahvaljujemo Marku na svemu što je dao klubu, na svim golovima i trenucima sreće koje nam je omogućio. Dabri želimo puno sreće i uspjeha u dalekoj Kini, biti će teško nadomjestiti takvu igračku i ljudsku veličinu!”.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.