Politics

Lučki kapetan o potrazi za ocem i sinom: ‘Pronađeni su na nenaseljenom, teško pristupačnom području s oštrim stijenama’


Otac i maloljetni sin koji su se jučer, unatoč buri, iz Klenovice uputili na rekreativno veslanje na dasci pronađeni su na Krku, potvrdio je ranije danas lučki kapetan Darko Glažar. Inače, radi se o njemačkim državljanima, a potraga u krčkom akvatoriju je trajala od sinoć do danas poslijepodne oko 15 sati.

Detalje potrage, koja je završila sretno, za N1 je otkrio lučki kapetan Glažar. “U neprimjerenim uvjetima, grlom u jagode, krenuli se veslati prema otoku Krku, kada im se gubi trag”, kazao je. “Tragalo se do debelo u noć, a potraga je nastavljena jutros… oko 15 sati pronađeni su na području otoka Krka, oko dvije milje južno od Vrbnika”, rekao je.

Mjesto na kojem su pronađeni je “nenaseljeno, teško pristupačno područje, s oštrim stijenama”. Glažar kaže da su “imali sreću što su se tu uspjeli skloniti”.

Bili su dehidrirani

Plovilo lučke kapetanije Rijeka odvezlo ih je potom do Novog Vinodolskog. “Osim što su bili dehidrirani, nakon pružanja prve pomoći vratili su se u normalu, nije bilo potrebe za medicinskom pomoći”, rekao je Glažar.

Kaže da iz ovoga treba izvući pouku jer “ljudi grlom u jagode odlaze na more”, a uvijek, kaže, treba vidjeti kakva je vremenska prognoza. “Imamo suvremene mobitele, mislim da to nije nikakav problem”, istaknuo je.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.