Sports

Marić: “Želim da na utakmici u Šibeniku najbolji igrač utakmice bude sudac Patrik Kolarić!”U predstojećem 31. kolu HT Prve lige debi će upisati mladi sudac Patrik Kolarić kojem je povjeren zadatak da vodi utakmicu na Šubićevcu gdje se u subotu od 15 sati sastaju Šibenik i Slaven Belupo. 26-godišnjak dolazi iz Čakovca, a dosad je pravdu dijelio u Drugoj HNL gdje je debitirao prošle sezone i gdje je dosad upisao 22 nastupa.

>> Pejin sudi Hajduku i Gorici, debitantu Kolariću dvoboj na Šubićevcu

Povodom njegove premijere u najvišem rangu hrvatskog nogometa javnosti se obratio šef sudaca Bruno Marić koji je prvotno poručio: “Izražavam osobito zadovoljstvo zbog činjenice da smo završili edukaciju treće generacije sudaca koji imaju VAR kompetencije. Shodno tome, imamo dva nova VAR suca i suca koji mogu suditi uz VAR tehnologiju, Patrika Kolarića i Antu Čulinu, odnosno AVAR suce Luku Pušića i Kristijana Novosela. Posebno želim istaknuti Patrika Kolarića i Antu Čulinu, koji su prvi suci koji će suditi Prvu HNL, a prošli su kompletan Mentorski program KNS. Pohvaljujem sve koji su svih ovih godina radili na edukaciji sudaca, a posebno se zahvaljujem svojim najbližim suradnicima Vladi Svilokosu, Ediju Šunjiću, Anti Vučemiloviću, Tomi Petroviću, Šimi Vukići i Ivici Modriću, koji su u ovaj uspjeh ugradili najviše truda i vremena. Naravno da je najteže stvoriti suca, kao i igrača. Taj proces traje i ne možemo ga preko noći ostvariti, ali postupno idemo prema ostvarenju naših obećanja, da ćemo stvarati nove suce koji će svojom kvalitetom moći konkurirati za najveće utakmice u Europi i svijetu.”

Marić se potom osvrnuo i na nadolazeći Kolarićev debi: “Patrik Kolarić već u 31. kolu HT Prve lige ima svoj debi, utakmica Šibenik – Slaven Belupo najveći je sportski uspjeh kolege Patrika Kolarića, ali i najveća čast. Molim sve klubove kojima će u prvim utakmicama suditi naši mladi suci, da ih podrže, olakšaju im početak njihove karijere u HT Prvoj ligi. To je u interesu svih nas koji živimo nogomet. Komisija nogometnih sudaca HNS-a čvrsto stoji iza kvalitete svih novih sudaca koje ćete vidjeti na prvoligaškim terenima jer svi koji dobiju tu čast prošli su višegodišnju edukaciju, koja je na razini najrazvijenijih nogometnih nacija. Unaprijed se zahvaljujem svim igračima Šibenika i Slaven Belupa na podršci sucu, želim da na utakmici u Šibeniku najbolji igrač utakmice bude sudac Patrik Kolarić! Sretno svima i vidimo se na Šubićevcu!”, zaključio je za službene stranice HT Prve lige predsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.