Politics

Medvedev: Uskoro prijeti odmazda Kijeva hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću


Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer i predsjednik, a danas dopredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost, upozorio je da uskoro prijeti odmazda Kijeva hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji. Medvedev, koji je postao blizak Putinov suradnik, na svom Telegram kanalu često objavljuje kriptične objave, a danas se posvetio zapadnim čelnicima koji su skeptični prema Ukrajini i izdvojio Milanovića, čije je ime dodano na bazu podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici “Mirotvorac”.

On je na toj web-stranici optužen za ”humanitarnu agresiju” na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje i opravdanje ruske agresije na Ukrajinu.
Zoran Milanović na ukrajinskom popisu | Autor : Peacemaker


Foto: PeacemakerObjavu Medvedev naslovljava “O novim neprijateljima Ukrajine” te kaže kako Ukrajina sve više i više “bez ceremonije sjeda na vrat europskih sponzora”.

“Amerikanci se i dalje boje. Jasno je da uvijek ima premalo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni europski čelnici ne žele izdvojiti pravu količinu. Sada se europski lideri dodaju na popise na web-stranici Peacemaker. Tamo su dospjeli čelnici poput hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvaća svoju sreću, oni ne vole Ukrajinu punom snagom. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite!” piše Medvedev.

Takvom će brzinom uskoro, upravo u europskim prijestolnicama, ukrajinski nacisti osobno izvršiti represiju na nepoželjne gazde i “odvojiti janjce od jaraca”, nastavlja Medvedev: “Stoga predsjednici i premijeri Francuske, Njemačke, Italije i ostalih – oprez. I vi ste sumnjivi!”

Milanovićevo uvrštenje na popis potvrdio je i zamjenik glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev. Na listi Mirotvorca nalazi se čak 187.000 imena. Među njima nisu samo ratni zločinci i agenti ruske obavještajne službe FSB-a nego i osnivač Pink Floyda Roger Walters koji je prije tri godine izjavio da Rusija ima više prava na Krim od Ukrajine.

Neki tvrde da je web stranicu Mirotvorac pokrenuo ukrajinski političar i aktivist Georgy Tuka u prosincu 2014., ali da danas iza nje stoje ukrajinska tajna služba SBU i ministarstvo unutarnjih poslova.

VIDEO Putin mora na operaciju? Navodno tražio suradnika da preuzme kontrolu nad Rusijom

Russian President Vladimir Putin delivers a speech during a meeting of the Council of Legislators at the Federal Assembly in Saint PetersburgNEPOZNATO ZDRAVSTVENO STANJEPutin mora na operaciju? Navodno pitao suradnika da preuzme kontrolu nad RusijomRat u Ukrajiniokupirani teritorijObjavljen ratni plan Moskve: Otkriveno što Putin planira na teritoriju Ukrajine!Papa FranjoŽELI POSJETITI MOSKVUPapa Franjo: Putin mi se ne javlja, ne žele me primiti, a Kiril mi je 20 minuta čitao ruske izgovore za rat
Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.