Entertainment

Na današnji dan 2016. godine napustila nas je Jadranka Stojaković


Jadranka Stojaković, autorica i izvođačica zabavne glazbe te brojnih šansona i šlagera, napustila nas je na današnji dan, 3. svibnja 2016. godine.

Rođena 24. srpnja 1950. u Sarajevu, već je sa 16 godina počela nastupati duž bivše države, kao i Europe, u Jazz grupi svoga ujaka Vukašina Radulovića. 70-ih godina počela se baviti obradom sevdalinki, te obradama poezije pjesnikinje Desanke Maksimović u novom glazbenom aranžmanu.

Bavila se primijenjenom glazbom za televiziju, a napisala je i uvodnu temu za Zimske olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine. Nastupala je na brojnim festivalima zabavne glazbe u Sarajevu, Opatiji, Zagrebu i Beogradu, dok je od 1988. do 2012. godine živjela i pjevala u Japanu.

Neke od najpoznatijih pjesama iz njezinog glazbenog kataloga su „Sve smo mogli mi“, „Ima neka tajna veza“, „Muzika je svirala“ i „Što te nema“. Potkraj života, dijagnosticirana je ALS-om, živčanom bolešću koju je tretirala do kraja života. Jadranka će zauvijek biti zapamćen kao intelektualka, pjevačica i kao vrstna autorica.

(4)

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.