Politics

Neočekivani potez HDZ-ovca u Saboru, otvoreno pohvalio Milanovića: ‘Nećemo zaboraviti njegov dolazak u BiH’


Saborski zastupnik HDZ-a iz 11. izborne jedinice Nevenko Barbarić jučer je u Saboru održao svakako jedan od zanimljivijih slobodnih govora s obzirom na to da je, nimalo uobičajeno, u  svom izlaganju otvoreno pohvalio predsjednika države Zorana Milanovića.

A koji je trenutačno u najvećoj “svađi” do sada s premijerom i predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

Barbarić je, govoreći o jučerašnjoj odluci Središnjeg izbornog povjerenstva o održavanju izbora u BiH, kazao kako je dobro da se gotovo svi politički akteri u Hrvatskoj slažu s legitimnim zahtjevima Hrvata u BiH, ali da nije dobro što ta tema postaje unutarnji politički prijepor u Hrvatskoj jer se, kako je kazao “uvijek lomilo na nama i koštalo nas”. Potom je poručio kako se zastupnike 11. izborne jedinice omalovažava da bi odjednom postali bitni, a potom je spomenuo i predsjednika države.

– Nemamo problem sa stavom predsjednika Republike i cijenimo njegov beskompromisni stav. Nećemo zaboraviti njegov dolazak u Bosnu i Hercegovinu kad je bilo rušenje i paljenje, ali isto tako mi živimo sa Srbima i Bošnjacima u BiH. S njima moramo pregovarati – kazao je Barbarić.

Ova izjava Barbarića, člana HDZ-a i saborskog zastupnika te stranke, svakako je zanimljiva s obzirom na to da je predsjednik Milanović svojom najavom da će uložiti veto na ulazak Finske u NATO, ako se ne riješi pitanje izbornog zakona u BiH, izazvao niz kritika, posebice iz HDZ-a.

– Danas biti protiv ulaska Finske i Švedske u NATO savez jest udar u solidarnost i savezništvo cijelog demokratskog zapadnog svijeta protiv ovoga što čini Rusija u Ukrajini i ovdje je nesumnjivo riječ o proruskim stavovima – kazao je jučer predsjednik Sabora Gordan Jandroković iz Madrida.
Zagreb: Saborski zastupnici glasuju o dva nova ministra i potpredsjednici VladeBurno u SaboruPavliček: Živim u Vukovaru, prolaze svatovi sa srpskim zastavama, psuju nam ustašku materZagreb: Saborska zastupnica Sandra BenčićVečernji TVBenčić: Rekla sam Plenkoviću ‘Vaša ostavština bit će obnova, Borg, odnosno Agrokor, i 15.000 mrtvih u pandemiji’Zagreb: Zekanović u Sabor došao s vrećicom bijelog praha koji je našao, kako kaže, na PantovčakuIstraga na Markovu trguZekanovića danas policija u Saboru ispitala o vrećici s prahom. Za Večernji otkriva detalje razgovora

 

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.