Sports

Nova TV osigurala prijenose utakmica Vatrenih u sljedećih šest godinaUtakmice hrvatske nogometne reprezentacije i sljedećih šest godina prenosit će Nova TV i gol.hr. Između TV kuće i UEFA-e je postignut dogovor koji uključuje nastupe Vatrenih u kvalifikacijama za UEFA EURO 2024, kvalifikacijama za FIFA Svjetsko nogometno prvenstvo 2026, kvalifikacije za UEFA EURO 2028, kao i utakmice UEFA Lige nacija 2022., 2024. i 2026. godine. Osim toga ljubitelji nogometa u programu Nove TV moći će pratiti i sve prijateljske utakmice nacionalne reprezentacije.

 ”Ponosni smo što na Novoj TV nastavljamo prenositi najuzbudljiviji sportski sadržaj. Emitirati utakmice hrvatske nogometne reprezentacije predstavlja nam čast, ali i odgovornost da gledateljima sadržaj prezentiramo na najbolji mogući način. Nova TV kao najjača multimedijalna platforma nastavlja i u narednih šest godina kroz sinergiju televizije i digitalnih kanala kreirati dodatnu vrijednost, aktualan i atraktivan sadržaje za sve gledatelje reprezentacije.”, izjavio je predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić za gol.hr.

Uz sportsku redakciju Nove TV koju čine novinari s bogatim iskustvom u izvještavanju s velikih sportskih događanja, komentatori u studiju bit će renomirani nogometni profesionalci Robert Jarni i Aljoša Vojnović. Urednik projekta je Saša Lugonjić koji je izjavio:

– ”Interes koji u najširoj javnosti izazivaju nastupi Vatrenih neusporediv je s bilo čim drugim i samim time raditi na projektu reprezentacije najveći je mogući izazov u našem poslu. Svi skupa smo iznimno sretni i motivirani zbog produžetka ugovora koji znači da će svjetski doprvaci biti u programu i u idućem periodu. Početak novog ciklusa bit će iznimno sadržajan, jer nas u samo 10 dana lipnja čekaju čak 4 utakmice UEFA Lige nacija. Najprije domaćinstva Austriji i Francuskoj, pa odlazak u goste Dancima i Francuzima. U rujnu su pred nama preostale dvije utakmice UEFA Lige nacija, a odluči li se Zlatko Dalić na prijateljsku utakmicu uoči samog početka FIFA Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru i nju će gledatelji moći pratiti u našem programu.”

Glavni producent informativnog programa Nove TV Antonio Blašković, koji vodi produkciju projekta, je zaključio: ”Kvalitetna priprema i tim ono su što čine uspjeh projekta. Kada je čovjek dio ekipe satkane od vrhunskih profesionalaca onda i zahtjevni projekti poput prijenosa utakmica hrvatske nogometne reprezentacije nisu zahtjevni, dapače. Ono pak što produkciju utakmica Hrvatske nogometne reprezentacije čini drugačijima, posebnima je dodatni nacionalni naboj, ponos i emocije koje odlaze u neslućene ili možda bolje rečeno nemjerljive visine, nebitno radi li se o sreći ili tuzi. To sve je toliko prisutno u okruženju stadiona da ne možeš ostati hladan bez obzira koliko se trudiš biti hladan profesionalac. Ponosan sam što imam priliku biti dio ove cijele priče i to me čini sretnim, kako profesionalno tako i ljudski, navijački.”

Utakmice Vatrenih na Novoj TV prenose se od 2018. godine, a u prosjeku je od tada svaki drugi gledatelj pratio susrete hrvatske reprezentacije putem te TV kuće.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.