Entertainment

Od ovog tjedna u prodaji novi album Marije Vidović “The Power of Opera / Moć Opere”


Marija Vidović, sopranistica koju sve češće možemo vidjeti na koncertima diljem Hrvatske i Europe uskoro će predstaviti svoj novi album nastao u suradnji s Zagrebačkom filharmonijom.

Album “The Power of Opera / Moć opere”, prvoklasan je album na kojem se nalazi dvanaest maestralno otpjevanih opernih arija. Svaki ljubitelj klasične glazbe uživat će u sinergiji glasa i filharmonije pred kojom je u ulozi dirigenta stajao svjetski tenor Francisco Araiza. Njegova stilska svestranost i otmjen stil njegove scenske prisutnosti učinili su ga jednim od najtraženijih izvođača na opernim i koncertnim pozornicama širom svijeta, a u ulozi dirigenta pokazuje jedinstvo pjevača s dirigentskom palicom, ali i dirigentske palice s pjevačem. U odabranim arijama talijanskih skladatelja: Verdija, Puccinija, Donizzettija, Rossinija, Bellinija, Leoncavalla te Ivana pl. Zajca, Marija Vidović oslikala je portrete drugih žena, najpoznatijih opernih heroina.

 “U Mariji Vidović postoji još jedna posebnost kao odlučujuća značajka njezine glazbene i individualne osobnosti; to je njezina izvedba koja nije ni samodopadna ni dramatično nametljiva, a dokazuje da su glazbena strogoća i finoća sposobne proizvesti duboku i trajnu emociju”napisao je u knjižici izdanja Gerardo Kleinburg, poznati svjetski glazbeni kritičar i pisac.

Album “The Power of Opera / Moć opere”  snimljen je u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”, a započeta suradnja s Zagrebačkom filhramonijom i ravnateljem Mirkom Bochom nastavila se na nekoliko velikih koncerata na kojima je Marija Vidović nastupila kao njihova gošća te na britanskoj turneji u travnju ove godine na kojoj su oduševili publiku u Basingstokeu, Edinburghu, Nottinghamu, Birminghamu, Cheltenhamu i Londonu.

Sve o nastanku ovog albuma, britanskoj turneji te svom glazbenom putu Marija Vidović otkrila je voditelju Daliboru Petku u emisiji “Dalibor Petko show” koju pogledajte ove nedjelje u 15 h na CMC televiziji.

Foto: Samir Cerić Kovačević

(2)

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.