Sports

Prva HNL će se emitirati na novim TV kanalimaU Zagrebu je danas potpisan ugovor vrijedan 44 milijuna eura prema kojem je Hrvatski Telekom postao vlasnik televizijskih, a kladionica SuperSport marketinških prava koja su u vlasništvu Hrvatskog nogometnog saveza na period od sljedeće četiri sezone. Riječ je i o pravima na najviši rang nogometa u Hrvatskoj.

Utakmice Prve HNL će se tako od 16. srpnja ove godine, kada je predviđen početak nove sezone, prenositi na novim TV kanalima koji će zbog ove prigode biti posebno kreirani. Više o tome je za Večernji list rekao direktor marketinga Hrvatskog Telekoma Richard Brešković:

“Hrvatski Telekom će pustiti hrvatski nogomet na novim kanalima, a o svemu ćemo vas obavijestiti kad to budemo imali spremno. Očekujemo da će novi kanal biti ‘on-air’ u lipnju, a prva utakmica će biti finale Superkupa, dakle okršaj prvaka i pobjednik SuperSport hrvatskog kupa. Naravno, ako to ne bude isti klub.”

Orešković je također pojasnio da za postojeće i nove pretplatnike MAXtv-a, Iskona i EVOtv-a nema nikakvih promjena: “Svi korisnici Hrvatskog Telekoma koji gledaju HT Prvu ligu, u istim tim paketima će im se nuditi nogomet. Dakle, kod postojećih, ali i novih korisnika MAXtv-a, Iskona i EVOtv-a nikakvih promjena nema. Ukratko, svi oni će moći nastaviti uživati u posebnim paketima koje i danas imaju.”

Uz nove kanale MaxSport 1 i 2 dvoboji Prve HNL će se moći gledati i na HTV-u kojem je pripala jedna utakmica po kolu, no još nije poznato na koji način će se odrediti o kojem susretu će biti govora. Uz to otvorenim je ostalo i pitanje po kojim točno kriterijima će klubovi dijeliti 44 milijuna eura.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.