Politics

Rusija: Pojačavamo napade na Kijev. Ukrajina: Rusi u Mariupolju vade tijela iz zemlje


Japan će sudjelovati na sastanku ministara financija G20 sljedećeg tjedna, rekao je u petak ministar financija Shunichi Suzuki, dok su zapadne nacije pozivale na izbacivanje Rusije s foruma i bojkot sjednica na kojima je zastupljena Moskva.

“Japanska vlada nije u poziciji odgovoriti na sudjelovanje svake zemlje”, rekao je Suzuki na konferenciji za novinare, upitan o planovima Rusije da se pridruži forumu koji će se održati online. 

“Nadolazeći sastanak G20 je vrlo važna konferencija na kojoj se raspravlja o raznim pitanjima globalne ekonomije, uključujući rast cijena hrane i energije zbog ruske invazije na Ukrajinu… gdje se u osnovi očekuje sudjelovanje ministara financija svake zemlje i guvernera središnje banke”, rekao je Suzuki.

Prošlog tjedna američka ministrica financija Janet Yellen rekla je da će Sjedinjene Države bojkotirati neke sastanke G20 ako se uključe ruski dužnosnici, a i njemački ministar financija Christian Lindner pozvao je na odbijanje bilo kakvog oblika suradnje s Rusijom na G20.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.