Sports

Sinkovići nakon pobjede: Imamo još posla


Na trećoj, ujedno i posljednjoj ovogodišnjoj veslačkoj regati Svjetskog kupa u švicarskom Luzernu braća Martin i Valent Sinković osvojili su prvo mjesto u finalu dvojaca na pariće.

Braća Sinković na startu su krenuli jako i svoju prednost održavali kroz cijelu utrku. U cilj su stigli prvi s vremenom 6:07.19 što je bilo malo više od sekunde prednosti u odnosu na Australce Davida Bartholota i Caleb Antilla. Treće mjesto pripalo je Španjolcima, Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero.

Četvrtu su poziciju zauzeli Litavci (6:10.03), petu Britanci (6:11.44), dok je posljednja posada u finalu bila ona Srbije s vremenom 6:15.53.

“Presretni smo s pobjedom! Bila je stvarno naporna utrka i ovim putem čestitamo Australcima i Španjolcima koji su bili sjajni protivnici, naročito u finišu. Mi smo odveslali svoje, ostvarili tri pobjede u tri svjetska kupa i sada gledamo samo naprijed,” rekao je Valent Sinković.

Nakon ovakve završnice i pobjede, Martin I Valent Sinković nastavljaju s pripremama za Europsko prvenstvo koje se održava u Münchenu od 11. do 14. kolovoza.

“Imamo još posla za odraditi. Moram priznati da sam sa sobom nisam skroz zadovoljan kako sam odveslao danas, ali to je dobar poticaj za dalje da budemo još bolji i da uvijek damo sve od sebe. Sada nam kreću pripreme, idemo još više raditi i nadamo se na Europskom prvenstvu odveslati najbolje što znamo“, dodao je Martin Sinković.

Sestre Ivana i Josipa Jurković u finalnoj utrci zauzele su 5. mjesto s vremenom 7:11.92.

Ivana i Josipa Jurković dobro su otvorile utrku te su na prvom prolazu, na 500 metara, bile na trećem mjestu. Potom su pale na četvrto i do kraja vodile borbu s Čehinjama koje su ipak završile kao četvrte, dok se hrvatska posada morala zadovoljiti petom pozicijom. Iza sestara Jurković plasirale su se tek Kanađanke.

Pobijedile su veslačice Novog Zelanda, Prendergast i Williams, s vremenom 6:56.51, dok su ispod sedam minuta još odveslale Rumunjke Vrinceanu i Tilvescu (6:56.62) koje su do kraja vodile dramatičnu borbu s Novozelanđankama za pobjedu. Treće su bile Britanke (7:00.76), a četvrte Čehinje (7:09.74).

Nije prošlo kako smo planirale. Prvih 1300 metara je bilo dosta dobro, međutim zadnjih 750 jednostavno nije išlo. Fali nam još kilometara i utrka za natjecati se s ovakvim curama, međutim peto mjesto na svijetu nije mala stvar, dug je put pred nama i ne damo se. Zadovoljne smo, grizemo dalje i idemo se pripremati za Europsko prvenstvo,” poručila je Ivana Jurković.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.