Politics

Slobodna Dalmacija – Goran Tenžera analizirao je suđenje Superkupa: ‘Pajač je pogriješio što nije svirao prekršaj na Biuku kad je ulazio u kazneni prostor’



Stručno oko suđenja Goran Tenžera nam je o arbitraži Igora Pajača iz Zeline i njegovih kolega u SuperSport Superkupu između Dinama i Hajduka (0:0 pa 4:1 s 11m) kazao.

– Sudac Pajač nije ničim utjecao na konačan ishod utakmice, ali smo ipak očekivali bolju prezentaciju. U prvom poluvremenu je mogao hrabrije pustiti igru umjesto što je istu zaustavljao zbog nekih dvojbenih prekršaja. U drugom poluvremenu je promijenio kriterij i dozvolio je čvrstu igru čime je ista postala brza i dinamična.

Problematična je bila i dodjela disciplinskih mjera. Tako je opomenuo Krovinovića zbog slučajnog i banalnog gaženja u trku s protivničkim igračem te Simića koji je čvrsto i ispravno ušao u duel. Zbog toga je kasnije kompenzirao kod žutog kartona Drmiću, isto tako za banalan start. Prekršaj je u tim situacijama bio, ali ne za žuti karton.

Pogriješio je i kada nije dosudio prekršaj na Biuku kada je igrač Hajduka ulazio u kazneni prostor u drugom poluvremenu (start Moharramija u 56. minuti, nap.a.). No, ipak je taj prekršaj napravljen izvan kaznenog prostora. Možda je sudac bio opterećen time da je to možda bilo u kaznenom prostoru i da će zbog toga možda morati dosuditi kazneni udarac.

Dobro je procijenio da se nije radilo o kaznenim udarcima nakon situacija s Nikolom Kalinićem u prvom poluvremenu jer nije bilo nikakvog vidljivog prekršaja nogometaša Dinama (duel Ljubičića i napadača Hajduka u 25. minuti, nap.a.), odnosno u situaciji u drugom poluvremenu kada je vratar Hajduka Lovre Kalinić došao do lopte prije Ademija (u 75. minuti, nap.a.).





Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.