E-knjiga, pored predavanja na engleskom, talijanskom i španjolskom jeziku, sadrži i govor pape Franje upućen sudionicima konferencije na zajedničkom susretu u Apostolskoj palači.

Papa Franjo u govoru je osudio selektivne pobačaje djece sa zdravstvenim problemima i invaliditetom, nazvavši ih “izrazom nehumanog eugeničkog mentaliteta koji lišava obitelji prilike da prihvate, prigrle i ljube najslabije od svoje djece”.

“Strah i neprijateljstvo prema invaliditetu često vode prema izboru pobačaja, prezentirajući ga kao ‘preventivno rješenje’”, rekao je Papa.

Sveti je Otac pritom zahvalio pružateljima usluga perinatalne palijativne njege za stvaranje “mreže ljubavi” kojoj se parovi mogu obratiti kako bi primili podršku u nepobitnim praktičnim, ljudskim i duhovnim poteškoćama s kojima se suočavaju: “Vaše svjedočanstvo ljubavi dar je svijetu”.

“Briga za tu djecu pomaže roditeljima žalovati, ali i razumjeti kako to nije samo gubitak, već etapa na zajedničkom putovanju svih nas. Imat će priliku ljubiti svoje dijete i ono će im zauvijek ostati u sjećanju”, poručio je Sveti Otac. “Tih nekoliko sati u kojima majka može ljuljuškati svoje dijete u rukama ostavlja neizbrisiv trag u njezinu srcu”.