Politics

TRAGIČNA PRIČA DJEČAKA POD PUTINOVIM GRANATAMA: Htio je biti kao košarkaška legenda, rat je odnio sve…


Autor: I.K.


Ruska invazija na Ukrajinu je unatrag 50 dana donijela puno boli, a dok govori oružje, sport je stao. Brojni ukrajinski mladi talenti napustili su zemlju u potrazi za mirom, neki od njih su se nedugo po početku ruskih napada utočište pronašli i u Hrvatskoj uz pomoć klupskih velikana iz 1. HNL, ali ima i drugačijih, tužnijih priča dok se tražio spas.

Jednu takvu je u obiteljskom bijegu iz regije Herson na jugu Ukrajine približio CNN, pišući o sudbini 12-godišnjeg Vladimira Nesterenka u prijelazu rijeke Dnjepar dok je obitelj bježala od ruskih granata. Mali Vladimir spas nije dočekao. U napadu ruskih snaga na brod kojim je obitelj išla, bio je teško ranjen i preminuo je po dolasku u bolnicu, a među poginulima u napadu bio je i njegov otac Oleh, u velikoj boli koja je pogodila majku i suprugu Juliju.

Ukrajinski dječak, otkrila je njegova majka, uživao je u košarci, a jedan uzor bio je iznad svih ostalih.

Lopta mu bila dragi prijatelj

Kako je Julija Nesterenko otkrila za CNN, mali Vladimir je inspiraciju pronalazio u Michaelu Jordanu, po mnogima, najvećem košarkašu svih vremena. Veliki cilj bio mu je uspjeh u sportu koji je obožavao, ali rat je odnio sve.

‘Imali smo koš za igranje kod kuće’, kazala je 33-godišnja majka stradalog dječaka, dodajući da je napadnuti i ruskom invazijom pogođeni kraj bilo njihovo gnijezdo. Iz njega su morali po dolasku ruskih snaga, a u bijegu prema većoj sigurnosti, stigle su nove granate koje su donijele tragediju.

Otišli samo s ruksakom

Tročlana obitelj koju je pogodila velika bol napustila je svoj kraj praktički bez ičega, samo s ruksakom i nužnim dokumentima. Brod za evakuaciju trebao je biti siguran izlaz, no nakon što se dogodio izlazak izvan zadanog smjera u zavjesi dima, za čije se stvaranje sumnjiče ruske snage, krenula je paljba koja je dovela do ljudskih žrtava.

Kako je približila tužna CNN-ova priča, teško ranjeni dječak pao je u majčine ruke, a suprug je smrtno stradao nakon što ga je hitac iz vatrenog oružja pogodio u glavu. ‘Ne znam zašto su pucali na nas. Nismo ni shvatili kakvi su to zvukovi koji dolaze, meci, granate, možda bombe?’, opisala je 33-godišnja Julija Nesterenko kako su izgledali trenuci velike traume.


Autor:I.K.Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.