Politics

Twitter se “otrovnom pilulom” brani od Muskovog preuzimanja


UPRAVNI odbor Twittera usvojio je danas strategiju tzv. otrovne pilule koja predviđa izdavanje dionica po nižoj cijeni za postojeće dioničare u slučaju da milijarder Elon Musk kupi više od 15 posto dionica tvrtke. Cilj je takvog mehanizma učiniti preuzimanje tvrtke za potencijalnog kupca neisplativim, a nove dionice koje bi izdao Twitter mogli bi kupiti svi dioničari, osim Muska, po sniženoj cijeni.

Po planu, koji će biti na snazi 364 dana, mehanizam bi se aktivirao kada bi Muskov trenutni udio od 9 posto u tvrtki porastao na više od 15 posto. Milijarder Elon Musk, vlasnik američkog proizvođača električnih automobila Tesla, ponudio je jučer 41 milijardu dolara za Twitter, nekoliko dana nakon što je odbio mjesto u upravnom odboru društvene mreže.

Musk je spreman platiti 54,20 dolara po dionici Twittera, stoji u regulatornom podnesku objavljenom u četvrtak, za 38 posto više od njezine cijene u vrijeme zatvaranja burzi 1. travnja, zadnjeg dana trgovine prije objave informacije da je šef Tesle vlasnik devet posto udjela.

Musk zagovara slobodu govora i u posljednje je vrijeme često kritizirao Twitter i njegovu politiku uklanjanja sadržaja koji su označeni kao dezinformacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.