Sports

Vukas zbog poziva Tudora napustio izborničku funkcijuSamo 12 dana od imenovanja Hati Vukas je napustio mjesto izbornika U-17 reprezentacije te je prihvatio poziv Igora Tudora da postane pomoćni trener Olympiquea iz Marseillea, priopćio je HNS. Njih dvojica u istim rolama su već ranije surađivali u Hajduku, Galatasarayju te Karabuksporu.

– “Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i vrhu HNS-a na razumijevanju i podršci pri ovoj odluci. Uistinu je velika čast sudjelovati u radu hrvatskih selekcija mlađih uzrasta, i nije mi bilo donijeti ovakvu odluku, ali u klubu ipak imam priliku za svakodnevni rad, i to u jednom od velikana europskog nogometa. To je jedinstvena prilika u trenerskoj karijeri i zato zahvaljujem Savezu na razumijevanju”, istaknuo je Hari Vukas za službene stranice Saveza.

– “Razumijemo da se radi o jedinstvenoj prilici za Harija te nije bilo razloga da ga ne podržimo u ovoj situaciji. Za ugled Saveza i naših trenera svakako je važno imati trenere u najboljim ligama svijeta te smo ponosni da je naš Tudor prvi trener jednog velikana kao što je Marseille, i podržavamo što svoj stožer želi upotpuniti našim stručnjacima. Igoru i Hariju želimo puno uspjeha s Marseilleom, a mi ćemo pronaći novo kvalitetno rješenje za našu U-17 reprezentaciju”, zaključio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.